2024-03-13

Büyüme rakamları açıklandı! - Ekonomi Haberleri - 03/13 02:53

Büyüme rakamları açıklandı! - Ekonomi Haberleri
Büyüme rakamları açıklandı! - Ekonomi Haberleri
Büyüme rakamları açıklandı! - Ekonomi Haberleri

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrek performansı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonominin yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 4,8 büyüdüğünü açıkladı.

BÜYÜME ORANI BEKLENTİLERİ AŞTI

Gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) iç talebin katkısı ile 2016 yılının ilk çeyreğinde medyan bazında yüzde 4.5 büyümesi bekleniyordu. Başta turizm sektörünün yaşadığı sıkıntıların belirginleşmesi olmak üzere risklerin etkisiyle 2016 yılının tamamında ise yüzde 3.6 büyüme öngörülüyordu

Reuters anketinde büyümenin yüzde 4,5 olması bekleniyordu. Beklenti % 4.4 büyümeydi. Ekonomi geçen yılın son çeyreğinde yıllık bazda %5.7 büyümüş, 2015'in tamamını ise %4'lük büyümeyle tamamlamıştı.

RAKAMLAR AÇIKLANDI

Büyüme geçen yıl ilk çeyrekte yüzde 2.5, ikinci çeyrekte yüzde 3.7, üçüncü çeyrekte yüzde 3.9, dördüncü çeyrekte yüzde 5,7 oldu. Türkiye ekonomisi geçen yılın tamamında ise yüzde 4 büyüme kaydetti.

Hükümetin 11 Ocak'ta açıkladığı 2016-2018 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) ise siyasi belirsizliğin azalması, özel sektör yatırımlarının artması, gelirler politikasıyla yurtiçi talebin canlanması ve dış talebin büyümesiyle 2016'da yüzde 4.5 büyüme öngörülmüştü.

Üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmininde, 2016 yılının birinci çeyreği bir önceki yılın aynı çeyreğine göre sabit fiyatlarla %4,8'lik artışla 31 milyar 679 milyon TL oldu.

Büyüme rakamları açıklandı! - ekonomi haberleri
 Yalçın Öcal, üçüncü kitabını çıkarttı - Güney Haberleri}

Yalçın Öcal, üçüncü kitabını çıkarttı - Güney Haberleri

Adana'da ticaretle uğraşan 72 yaşındaki Yalçın Öcal 'Adanalıyık' isimli üçüncü kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Daha önceki yıllarda da Yalçın Öcal'ın Adanası ve Bu kentin insanları isimli kitapları çıkaran Öcal, Karahan Kitapevi'nin bastığı 314 sayfalık Adanalıyık isimli kitapta zirvedeki Adanal...

Read More »